Hozzávalók:
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor (ez eredetileg, én 7 dkg kristálycukrot és 1 cs. vaníliás cukrot szoktam)
- 1/2 vaníliarúd
- 2 tojás
- 12 dkg liszt
- 3 dkg darált mák
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 citrom
- 4 evőkanál tej
- 10 dkg magozott meggybefőtt
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra
(gázsütőnél 6-os fokozat), és a muffinsütő horpadásait kibéleljük
papírkapszlival. A puha vajat robotgéppel összehabosítjuk a cukorral meg a
vanílarúd kipargatott belsejével, aztán egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
Ezután a liszthez szórjuk a darált mákot, a sütőport, meg az őrölt fahéjat, és
fakanállal a cukros-tojásos-vajas elegybe forgatjuk. A masszára reszeljük a
citrom héját, hozzáöntjük a tejet, meg a lecsöpögtetett meggybefőtett, és
mindezt néhány mozdulattal elkeverjük. A kész tésztát kiadagoljuk a muffintepsi
horpadásaiba, és nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Akkor kész, ha a beléjük
szúrt tű tisztán jön ki. 12 db lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése