2013. október 18., péntek

Mákos, meggyes muffin



Hozzávalók:
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor (ez eredetileg, én 7 dkg kristálycukrot és 1 cs. vaníliás cukrot szoktam)
  • 1/2 vaníliarúd
  • 2 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg darált mák
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • citrom
  • 4 evőkanál tej
  • 10 dkg magozott meggybefőtt

Elkészítés:


Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat), és a muffinsütő horpadásait kibéleljük papírkapszlival. A puha vajat robotgéppel összehabosítjuk a cukorral meg a vanílarúd kipargatott belsejével, aztán egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Ezután a liszthez szórjuk a darált mákot, a sütőport, meg az őrölt fahéjat, és fakanállal a cukros-tojásos-vajas elegybe forgatjuk. A masszára reszeljük a citrom héját, hozzáöntjük a tejet, meg a lecsöpögtetett meggybefőtett, és mindezt néhány mozdulattal elkeverjük. A kész tésztát kiadagoljuk a muffintepsi horpadásaiba, és nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Akkor kész, ha a beléjük szúrt tű tisztán jön ki. 12 db lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése