2013. október 18., péntek

Házi hamburger



Hozzávalók:
1 kg darál sertés dagadó
só, bors
mustár, ketchup
2 tojás
1 nagy fej hagyma
zsemlemorzsa, olaj
paradicsom
uborka
lilahagyma
ketchup
mustár
saláta
toast sajt

Elkészítés:
A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a 2 tojást 4 evőkanál mustárt, 6 evőkanál ketchupot, az apróra vágott vöröshagymát, és annyi zsemlemorzsát, hogy ne legyen túl laza. 1 órát pihentetjük a hűtőben. Utána kerek húspogácsákat készítünk.  Kis olajat öntünk teflonos sütőbe és mindkét oldalát a húsnak 8 percig sütjük. A Hamburger bucikat kettévágjuk( előtte mikróban felmelegítjük) és ízlés szerint tehetünk bele salátát, paradicsomot, uborkát, lila hagymát, sajtot, ketchupot, mustárt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése