2013. október 18., péntek

Mákosguba



Hozzávalók:
10 db kifli
1 liter tej
3 vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
5 db tojás
15 dkg darált mák
10 dkg porcukor
Elkészítés:
A kifliket karikákra vágjuk. A tejet felmelegítjük. Az 5 tojássárgáját habosra keverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Ezt a meleg tejhez keverjük. A sütőtálat kivajazom. A kiflikarikát a tejbe áztatom és a sütőtál aljára teszem. Megszórom a mákkal és meglocsolom még a tejjel is. Erre ugyanígy jön a következő réteg addig amíg el nem fogy a kifli karika. Az utolsó réteget is megszórom mákkal. Az 5 tojásfehérjét felverem kemény habbá. Ezt a tetejére simítom. Barnulásig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése