2013. október 18., péntek

Lángos


 


Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 tk. só
2 dl tej
3 dkg élesztő
1 evőkanál kristálycukor
langyos víz
olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet a sóval elkeverjük, és hozzáadjuk az élesztős tejet. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon és ne ragadjon. A tésztát meleg helyen kelesztjük. Mikor megkelt, kis gombócokat csinálunk és lángos formát formálunk belőle. Olajos tálcára tesszük és a tetejét is megkenjük. Serpenyőben felmelegítjük az olajat és aranybarnára sütjük mindkét oldalát.  Fokhagymás tejföllel megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése