Hozzávalók:
Tésztához:25 dkg margarin
40 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
csipet só
12 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
Töltelékhez:
1 kg tisztított szilva apróra vágva7 evőkanál cukor
2 teáskanál fahéj
7 evőkanál zsemlemorzsa
Tetejére:
1 tojás sárgájaElkészítés:
A lisztet a
sütőporral, sóval elkeverjük, és belemorzsoljuk a margarint. Utána
hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojás sárgáját, a citrom
reszelt héját és a tejfölt. Ízlés szerint elkészítjük a tölteléket. A
tésztát két részre osztjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk a
tészta felét. Ráöntjük a tölteléket és rárakjuk a tészta másik felét. A
tetejét megkenjük a tojássárgájával és villával megszúrkáljuk. Közepes
lángon aranybarnára sütjük. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése