Hozzávalók:
-
40 dkg finomliszt
-
20 dkg rétesliszt
-
10 dkg szilvalekvár/baracklekvár
-
10 dkg vaj
-
3 evőkanál cukor
-
2,5 dl tej
-
2,5 dkg élesztő
-
2 evőkanál méz
-
1 tojás
- csipetnyi só
1, Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, melyhez egy evőkanál cukrot adunk
2, A lisztekhez hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a mézet, a csipetnyi sót, az élesztős tejet.
3, A vajat megolvasztjuk, majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez.
4, Jól összegyúrjuk a tésztát, letakarjuk, és meleg helyen 1 óráig kelesztjük.
5, Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk.
6, 8x8 cm négyzeteket vágunk belőle és a közepükre egy teáskanál lekvárt teszünk.
7, Feltekerjük a tésztadarabokat, a végüket jól betömködjük.
8, Előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütjük, míg aranybarnák nem lesznek.
9. Tetejüket porcukorral hintjük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése