2013. október 18., péntek

Lekváros bukta







Hozzávalók:
  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 10 dkg szilvalekvár/baracklekvár
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál méz
  • 1 tojás
  • csipetnyi só
  •  
     
Elkészítés:
1, Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, melyhez egy evőkanál cukrot adunk
2, A lisztekhez hozzáadjuk a cukrot, a tojást,  a mézet, a csipetnyi sót, az élesztős tejet.
3, A vajat megolvasztjuk, majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez.
4, Jól összegyúrjuk a tésztát, letakarjuk, és meleg helyen 1 óráig kelesztjük.
5, Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk.
6, 8x8 cm négyzeteket vágunk belőle és a közepükre egy teáskanál lekvárt teszünk.
7, Feltekerjük a tésztadarabokat, a végüket jól betömködjük.
8, Előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütjük, míg aranybarnák nem lesznek.
9. Tetejüket porcukorral hintjük meg.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése