2013. október 18., péntek
Mákos szezámmagos
Hozzávalók:
15 dkg Trapista sajt
2 kocka Ráma
2 tojássárgája
1/2 cs. sütőpor
8 dkg mák
5 dl tejföl
1/2 evőkanál só
40 dkg liszt
40 dkg rétesliszt
tetejére: szezámmag
Elkészítés:
Az összes alapanyagot összekeverjük. 1 órát hagyjuk pihenni a hűtőben. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tojásfehérjével megkenjük és megszórjuk szezámmaggal. Késsel az egészet csíkokra vágjuk vízszintesen, merőlegesen pedig trapéz formára. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben közepesen lángon sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése