2013. október 18., péntek

Rakott palacsinta

 

Hozzávalók:


A palacsintához:
250 g liszt
3 egész tojás
1/2 liter tej

olaj
A túrótöltelékhez:
fél kg túró
1 citrom ( reszelt héja, és kis leve)
1 tojás
kis tejföl
porcukor
A máktöltelékhez:

150 g darált mák
porcukor

A diótöltelékhez

150 g darált dió
porcukor

Továbbá:
1 üveg meggybefőtt
1 cs. vaníliás pudingpor ( a csomagoláson feltüntetett leírás alapján megfőzzük, de 2 dl tejjel többet adunk hozzá, hogy folyós legyen a puding)

Elkészítés:


1. A palacsintákat kisütjük. A pudingot megfőzzük
2. A töltelékeket kikeverjük.
3. Kivajazunk egy torta formájú sütőtálat.
4. A sütőtál aljára teszünk egy palacsintát, megszórjuk a porcukros mákkal meglocsoljuk egy kevés pudinggal, megszórjuk meggyel. Erre jön még egy palacsinta, megszórjuk porcukros dióval, meglocsoljuk pudinggal. Erre jön a túróréteg, ezt nem locsoljuk meg pudinggal, csak meggyet szórunk rá. Így folytatjuk a rétegezést, amíg fér a tálba. A tetejét megszórom darált dióval. Fél órára sütőbe teszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése