2013. december 18., szerda

Mézeskalács- ahogy a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban készítik Szentendrén





1 kg finomliszthez hozzákeverünk fél csomag szódabikarbónát, ízlés szerint fűszereket ( ez lehet: őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, reszelt citromhéj, ánizs, gyömbér, stb.). A liszt közepébe 1 db 25 dkg-os margarint helyezünk. 40 dkg mézet 25 dkg cukorral fölforralunk, majd a lisztbe helyezett margarinra öntjük. Ha a margarin kissé megolvadt 2 tojás sárgáját adunk hozzá. Melegen összegyúrjuk, nyújtjuk, majd szaggatjuk. Sütés előtt tojással megkenjük. Közepes sütőben 8-10 perc alatt szép barnára sütjük. Ha kihűlt díszíthetjük. 1 tojásfehérjét felverünk, belerakunk 2 evőkanál porcukrot, és egy pár csepp citromlevet. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése