2013. december 15., vasárnap

Répatorta



Hozzávalók:
  • 2 közepes nagyságú sárgarépa
  • 3 tojás
  • 175 ml olaj
  • 200 g porcukor
  • 100 g apró darabokra vágott dió
  • 200 g finomliszt
  • 1,5 kiskanál sütőpor
  • 1,5 kiskanál szódabikarbóna
  • 1,5 kiskanál fahéj
  • csipetnyi só
A mázhoz:
  • 50 g porcukor
  • 200 g tejszínes krémsajt
  • 1 evőkanál citromlé
  • fél kiskanál vaníliaaroma
  • dió a díszítéshez   
Elkészítés

  1. A répákat alaposan megmossuk és a reszelő legnagyobb lyukán lereszeljük.
  2. A tojásokat egy tálban felverjük. Az olajat és a cukrot egy tálba öntjük  és fakanállal 1 percig keverjük.
  3. Szüntelen kevergetés mellett hozzáadjuk a felvert tojásokat, a reszelt répát, az apróra vágott diót.
  4. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, ízesítjük fahéjjal, csipetnyi sóval, és finoman összedolgozzuk.
  5. A masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
  6. A tortát 10 percig hagyjuk a tepsiben hűlni, azután késsel körbe vágva rácsra borítjuk.
  7. A porcukrot egy tálba szitáljuk, aztán a krémsajtot, a citromlét és a vaníliaaromát jó alaposan belekeverjük. 
  8. Ha a torta kihűlt, rásimítjuk a krémet, dióval díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése