Hozzávalók:
- 2 közepes nagyságú sárgarépa
- 3 tojás
- 175 ml olaj
- 200 g porcukor
- 100 g apró darabokra vágott dió
- 200 g finomliszt
- 1,5 kiskanál sütőpor
- 1,5 kiskanál szódabikarbóna
- 1,5 kiskanál fahéj
- csipetnyi só
- 50 g porcukor
- 200 g tejszínes krémsajt
- 1 evőkanál citromlé
- fél kiskanál vaníliaaroma
- dió a díszítéshez
- A répákat alaposan megmossuk és a reszelő legnagyobb lyukán lereszeljük.
- A tojásokat egy tálban felverjük. Az olajat és a cukrot egy tálba öntjük és fakanállal 1 percig keverjük.
- Szüntelen kevergetés mellett hozzáadjuk a felvert tojásokat, a reszelt répát, az apróra vágott diót.
- Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, ízesítjük fahéjjal, csipetnyi sóval, és finoman összedolgozzuk.
- A masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
- A tortát 10 percig hagyjuk a tepsiben hűlni, azután késsel körbe vágva rácsra borítjuk.
- A porcukrot egy tálba szitáljuk, aztán a krémsajtot, a citromlét és a vaníliaaromát jó alaposan belekeverjük.
- Ha a torta kihűlt, rásimítjuk a krémet, dióval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése